АРТ ИДЕЯ – АРТ АЛЕЯ

art_idea

FC

projectmakedonia

Предишен сайт
Банер
Сигнали и жалби
Кой е на линия
В момента има 49 посетителя в сайта
Банер
Банер
Банер

Начална страница

saniranepzНАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

ИНФОРМАЦИЯ / РЕГИСТЪР

PostHeaderIcon Пазарджик за вас

pz_za_vas

PostHeaderIcon Актуално

Покана за обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Пазарджик
 
Заповеди относно забрана пашата на селскостопански животни в горските територии - държавна собственост
 
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗИМНИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ ПРОФЕСОР ИВАН СПАСОВ ПАЗАРДЖИК 2017
 
ПРОЕКТ НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦАТА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК
 
Покана за участие в общественото обсъждане на проекта на бюджета за 2017 година.
 

PostHeaderIcon Новини

Покана за обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Пазарджик
 
Заповеди относно забрана пашата на селскостопански животни в горските територии - държавна собственост
 
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗИМНИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ ПРОФЕСОР ИВАН СПАСОВ ПАЗАРДЖИК 2017
 
ПРОЕКТ НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦАТА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК
 
Покана за участие в общественото обсъждане на проекта на бюджета за 2017 година.
 
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ 13 декември 2016 г.
 
Съобщение относно прекратяване обществена поръчка с предмет: Доставка чрез покупка на специализиран автомобил за нуждите на Община Пазарджик.
 
Съобщение относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Пазарджик.
 
КОЛЕДЕН ПАЗАРДЖИК
 
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ, ДОПУСНАТИ ДО КОНКУРС И РЕШАВАНЕ НА ТЕСТ ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ЮРИСКОНСУЛТ” – 1 /ЕДНА/ ЩАТНА БРОЙКА В СЕКТОР „КОНТРОЛ”, ОТДЕЛ “МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ”, ДИРЕКЦИЯ “БЮДЖЕТ И ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ” КЪМ ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК.

wifipzmappz1telephone654razpisanie

1_kulturen_afish_linkPostHeaderIcon Предстоящо

Проект за конференция – представяне на проект № BG05M2OP001-3.002-0083 „Приятелство“
 
Покана за конференция – представяне на проект № BG05M2OP001-3.001-0115 „Работилница за детски мечти“
 
14.01.2015 г. /сряда/
 
13.01.2015 г. /вторник/
 
06.01.2015 г. /вторник/
 

PostHeaderIconПроект FIESTAfiesta                                                                 pz 

ПРОЕКТ „ФИЕСТА”

 

Международен проект „ФИЕСТА” (Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата), финансиран от Програма „Интелигентна енергия за Европа” към Европейската комисия стартира в Община Пазарджик от началото на 2015 г. и ще продължи до месец септември 2017 г.

Целта на това начинание е повишаване информираността на семейства с деца с цел прилагане на конкретни енергоспестяващи мерки в домакинствата и създаване на „енергоспестяващи” навици сред семействата. В проекта участват 5 европейски държави: Италия, Испания, Хърватска, Кипър и България, като от всяка държава участват по 3 общини. България е представена от общини Пазарджик, Бургас и Враца, а като технически партньор е включена Регионалната енергийна агенция Пазарджик.    

Проекта предвижда извършването на следните дейности:

  1. Създаване на прост и лесен за употреба комплект от начини за извършване на семеен енергиен одит, който на принципа „Направи си сам” дава възможност всяко домакинство да оцени енергийното си потребление и открие възможностите за енергийни спестявания. Един от инструментите на този комплект ще е софтуерен продукт, достъпен на сайта на проекта, който на базата на въведени в него конкретни данни ще даде нужните съвети за енергийни спестяване. Работата с този комплект не изисква професионални познания по енергийна ефективност. Този софтуерен инструмент ще бъде изпробван върху минимум 160 семейства от всяка една община, участник в проекта.
  2. Организиране на две томболи сред семействата, които участват в проект „ФИЕСТА”. Всяко домакинство, което активно участва в проекта, ще има право да участва и в томболите. По принципа на случайното разпределение, част от участниците ще получат предметни награди – енергоспестяващи уреди за дома. Провеждането на томболите ще се контролира от обществена комисия.
  3. Създаване на забавни и разбираеми за малките деца рисунки, комикси, видео материали и други илюстрации на тема енергийни спестявания с цел създаване на навици в тази насока.
  4. Издаване и разпространение на брошури, даващи ясни и прости съвети как да намалим енергийните си разходи.
  5. Организиране на тематични срещи между хора от целевата група (семействата) и експерти по енергийна ефективност, които да дават съвети, отговарят на въпроси и популяризират добри практики в тази насока.

 

 

Енергийните агенции от съответните страни се ангажират с техническата страна на проекта. Общинските администрации са ангажирани с избора на минимум 160 домакинства (целевата група), да разпространяват създадените продукти и да организират тематичните срещи с целевите групи.

Общинска администрация Пазарджик кани всички семейства от Общината да се включат в проекта. Допълнителна информация за участие в проект „Фиеста”може да получите от:

 

 Бюро за енергийно подпомагане
Община Пазарджик, www.pazardjik.bg
Гр. Пазарджик, бул. България № 2, ет. 11, стая 1106
Тел: (034) 402 289
e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

www.fiesta-audit.eu/bg

Отговорността за съдържанието на този документ е изцяло на авторите. Той не отразява задължително мнението на Европейския съюз.
Нито EASME,нито Европейската Комисия носи отговорност за използването на информацията, която се съдържа вътре. 

eu


 

PostHeaderIcon Финансиране от ЕС

Банер
Банер

baner_prof_kompetentnoist_administracia

paln2020

Разработване на Общински план за развитие на община Пазарджик за периода 2014-2020 година


pz_razvitie_1copy

Проект “Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик – изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие”

fiesta_baner